Τραγικό ναυάγιο με 12 νεκρούς κοντά στη Λευκάδα

Τέσσερα παιδιά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 12 μεταναστών -πιθανότατα πρόσφυγες την Συρία- που έχασαν την ζωή τους τα ξημερώματα όταν αναποδογύρισε η λέμβος στην οποία επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα .

Έξι από τους 15 μετανάστες που διασώθηκαν, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού


Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε για την ύπαρξη αναποδογυρισμένου πλαστικού σκάφους (7 – 8 μέτρα περίπου), το οποίο βρισκόταν δεμένο με κάβο σε ακτή, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΡΟΣ».
Με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο έσπευσαν δύο (02)πλωτά http://www.hcg.gr/sites/default/files/article/attach/20131115_090714.jpgπεριπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς στη στεριά καλά στην υγεία τους και οκτώ (08) σορούς (04 ενήλικες και 04 παιδιά), οι οποίες περισυνελέγησαν από τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) επιπλέον σοροί εγκλωβισμένες στο αναποδογυρισμένο σκάφος, οι οποίες επίσης περισυνελέγησαν από τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
Οι διασωθέντες αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας καθώς και στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για προληπτικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται η παραγγελία διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής για τις σορούς, οι οποίες θα μεταφερθούν επίσης στα προαναφερόμενα νοσοκομεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.
Πηγή: skai.gr