Συγκίνηση για την απόφαση Κακλαμάνη να αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη να δημοσιοποιήσει μέσω του προφίλ του Facebook ότι έδωσε μάχη με τον καρκίνο από την οποία βγήκε υγιής.

Ο κ. Κακλαμάνης ευχαριστεί τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αρεταίειον όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για αφαίρεση καρκινικού όγκου, και επισημαίνει την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης.

Με τον πρώην υπουργό επικοινώνησαν  πλήθος φίλων και συναδέλφων του για να τού συμπαρασταθούν και να τον συγχαρούν για τη στάση του.

Η δήλωση Κακλαμάνη:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά.

»Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν.

»Θέλω, επ’ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:

»- Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).

»- Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο-, το επιστημονικό επίπεδο του Ε.Σ.Υ. είναι εξαιρετικά υψηλό.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου.»

Πηγή: skai.gr