Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - ματαιώθηκε η πορεία

Η βροχή - εκτός από κυκλοφοριακά προβλήματα – πραγματοποίησε προβλήματα και στα συλλαλητήρια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η προγραμματισμένη πορεία τους στη Βουλή ακυρώθηκε λόγω της καταιγίδας, καθώς η συμμετοχή των πολιτών δεν ήταν η επιιθυμητή. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Αντίθετα, ολοκληρώθηκε η πορεία προς τη Βουλή 5.000 ατόμων, σχολικοί φύλακες, απολυμένες καθαρίστριες και οργανώσεις προερχόμενες από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

"Για άλλη μια φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση και η τρόικα μιλούν για ελλείμματα και δημοσιονομικό κενό και δεν λενε οτι το μεγάλο κενό είναι στο κοινωνικό κράτος δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

"Η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι και αποδέχεται τις πιέσεις της τρόικας για απολύσεις είπε απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ", Οδυσσέας Ντριβαλάς.

Οι αλλαγές σε δρομολόγια - πτήσεις


Τα λεωφορεία θα κινούνται έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία. Άνοιξε πάντως ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Λόγω πτώσης δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι συρμοί του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) πραγματοποιούν δρομολόγια μόνο μεταξύ Πειραιά - Ν.Ιωνία και Ειρήνη - Κηφισιά.

Ακόμη, διεκόπη η κυκλοφορία των τρόλεϊ στην λεωφόρο Υμηττού, μετά από πτώση δέντρου στα καλώδια ηλεκτροδότησης των οχημάτων. Από την πτώση του δέντρου, κατέρρευσε υπόστεγο, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Επισημαίνεται,
ότι μετά τη λήξη της απεργίας των σιδηροδρομικών (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι αμαξοστοιχίες 600 από Αθήνα και 601 από Θεσσαλονίκη, θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Για αύριο Πέμπτη, μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82. Επίσης, μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαιών- Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Στα αεροδρόμια, λόγω της στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην ΥΠΑ από τις 12:00 έως τις 16:00 υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγές ωρών.

Η Aegean Airlines έχει ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 31 σκέλη πτήσεων (12 εσωτερικού και 19 εξωτερικού) και η Olympic Air ματαίωσε δυο πτήσεις και άλλαξε την ώρα αναχώρησης σε 16 πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις: πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Στην απεργία συμμετέχουν οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Κλειστές παραμένουν την Τετάρτη οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού. 

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Επίσης, επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ξεκινούν από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, τα Διαγνωστικά Κέντρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων. Επισημαίνουν ότι για το τρέχον έτος έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή Μαρτίου, και ταυτόχρονα εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκ. ευρώ.

Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκηρύσσει για την ίδια μέρα 5ωρη στάση εργασίας έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όλης της χώρας. Εξαιρούνται τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν δυο μεγάλες κεντρικές πορείες, η πρώτη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, και η δεύτερη του ΠΑΜΕ, που κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην πόλη επαγγελματοβιοτέχνες και ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν και συμβολική κατάληψη του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών. Έχουν ήδη αποσταλεί ειδοποιητήρια κατάσχεσης σε 45.000 επαγγελματοβιοτέχνες και σε 1.000 ιδιοκτήτες ταξί.

Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, θα κινηθούν λεωφορεία μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr