Βουλγαρία: Αν επιστρέψει, η Μαρία θα εισαχθεί σε κέντρο υποστήριξης

«Θεωρώ, ότι στην περίπτωση επιστροφής της στη Βουλγαρία, η μικρή Μαρία θα εισαχθεί αμέσως σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών έως ότου εντοπίσουμε την κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια, η οποία θα αναλάβει να φροντίζει το παιδί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Διάνα Κάνεβα – διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης στην πόλη Σταρά Ζαγορά.

Την ίδια άποψη υποστηρίζουν διάφοροι Βούλγαροι αρμόδιοι σε δηλώσεις τους στον Τύπο του Σαββατοκύριακου, ο οποίος αφιερώνει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις της υπόθεσης μετά την πρόσφατη διαπίστωση της ταυτότητας των βιολογικών γονέων δια της αντιπαραβολής των αποτελεσμάτων της εξέτασης του γεννητικού υλικού τους (DNA test) με εκείνα του «ξανθού αγγέλου» από τις αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους αρμόδιους, η απόφαση για τη μελλοντική διαβίωση και διαπαιδαγώγηση της Μαρίας αλλά και των εννέα αδερφών της θα ληφθεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών αυτών κατά την διαμονή τους στην «πατρική εστία».

Όπως διευκρινίζεται στα σχετικά δημοσιεύματα, κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά θα παραδοθούν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες λόγω της μεγάλης διαφορά της ηλικίας τους (δύο χρόνια, το μικρότερο μωρό, και είκοσι, η μεγαλύτερη κόρη των Ρούσεφ – σ.σ.).

Όπως αναφέρει σε χαρακτηριστικό δημοσίευμα η «Τρουντ» της Κυριακής, οι κοινωνικοί λειτουργοί προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους τα τρία παιδιά της οικογένειας Ρούσεφ που έχουν μείνει στο χωριό, ακόμα την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης η Κάτια, μία 20χρονη Ρομά από τη Βουλγαρία που υποστηρίζει ότι είναι η μεγάλη αδελφή της «Μαρίας», δήλωσε πως όταν η μητέρα της είχε κατέβει στην Ελλάδα για να δουλέψει στα πορτοκάλια (το 2009) ήταν ήδη έγκυος. «Γέννησε στη χώρα μας και αναγκάστηκε να αφήσει το παιδί γιατί δεν είχε λεφτά να γυρίσει στη Βουλγαρία» ανέφερε.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ