Αντιπαράθεση Τζιτζικώστα – Μπουτάρη για την πρόσκληση βουλευτών της ΧΑ στην παρέλαση

Τη σφοδρή αντιπαράθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πυροδότησε η απόφαση του πρώτου να καλέσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αντιδρώντας,
ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι θα σκεφτεί αν τελικά θα δώσει «το παρών» στην παρέλαση, λόγω της πρόσκλησης των Χρυσαυγιτών. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να καλούνται σε τέτοιες εκδηλώσεις εφόσον αποδεδειγμένα είναι εγκληματική οργάνωση.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή για την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας» απάντησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επικαλέστηκε σχετικό νόμο που ορίζει ότι στις παρελάσεις καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Δεν μας προκαλεί
καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο κύριος Μπουτάρης για ακόμη μία φορά προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας, εκμεταλλευόμενος μέχρι και την Εθνική μας επέτειο κατά του φασισμού και του ναζισμού. Επιλέγει να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως επιδεικτικά έχει επιλέξει να αγνοεί εδώ και τέσσερα χρόνια τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώτας άφησε μάλιστα υπονοούμενα για τη διοργάνωση του Gay Pride στο Δήμο, αναφέροντας με νόημα ότι «το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο».

«Δεν θα θέσω εγώ εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή όταν τεθεί εκτός νόμου δεν θα τους καλέσω» πρόσθεσε στο Mega ο περιφερειάρχης.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ