Στον εισαγγελέα το ζευγάρι από τα Άνω Λιόσια που «αγόρασε» μωρό από γυναίκα Ρομά

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγείται σήμερα το πρωί το ζευγάρι στα Άνω Λιόσια - ενας 53χρονος και μία 48χρονη - που είχε πάρει ένα μωρό από γυναίκα Ρομά, έναντι 4.000 ευρώ.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας του μικρού κοριτσιού και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα , τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, το βρέφος, το οποίο είχε γεννηθεί από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Η 48χρονη γυνίκα αμέσως μετά την παραλαβή του βρέφους επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει», ως τέκνο της, στο Δήμο Φυλής. Έκτοτε, το βρέφος παρέμενε μαζί τους, ενώ προσπαθούσαν να εξεύρουν τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσουν».

Το ζεύγος ισχυρίσθηκε ότι προέβη στη παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν είχε άλλα τέκνα.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (23-10-2013) το πρωί στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελία.

Στο μεταξύ στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ DNA στη Βουλγαρία που θα επιβεβαιώσει ή όχι αν η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα του μικρού κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι – μετά από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα - οι φερόμενοι ως βιολογική γονείς της μικρής Μαρίας, έχουν εξαφανιστεί από τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μπόικο Μπορίσοφ, οι γονείς ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Σόφια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες των αρχών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ