Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των Ρομά

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι φωτογραφίες του ζεύγους Ρομά που είχε υπό την κηδεμονία του το τετράχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα. Το μεσημέρι οι δυο Ρομά οδηγούνται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, καθώς έχει σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ? εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δυο Ρομά θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης, ενώ ερευνά το ενδεχόμενο να βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας παιδιών. Άγνωστο, επίσης, παραμένει εάν η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Τη Δευτέρα επίσης θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση το όπλο του φερόμενου ως πατέρα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται σε άλλες ενέργειες. Επίσης, θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του ζευγαριού των αθίγγανων.

Μιλώντας στο Mega, o γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης δήλωσε ότι στην κατοχή του φερόμενου ως «πατέρα» βρέθηκε πιστόλι, σφαίρες, κουκούλα φουλ φέις, ενώ διευκρίνισε ότι έχει και βεβαρημένο ποινικό μητρώο. To πιστόλι του φερόμενου ως πατέρα θα περάσει από βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποηθεί σε παράνομες ενέργειες.

Για τη γυναίκα είπε ότι είχε δυο ταυτότητες με τελείως διαφορετικά στοιχεία εκδοθείσες από διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των τσιγγάνων της περιοχής Μπάμπης Δημητρίου είπε ότι οι πραγματικοί γονείς του παιδιού, είναι ένα ζευγάρι βούλγαρων τσιγγάνων, βρίσκονταν στον καταυλισμό την ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και πιθανώς βρίσκονται στην Πελασγία ή στην Εύβοια.

Είπε ακόμη ότι είχαν δώσει το παιδί στο ζευγάρι των τσιγγάνων όταν ήταν 15 ημερών γιατί είχαν άλλα πέντε παιδιά. Πρόσθεσε μάλιστα οτι πήγαιναν τακτικά και το έβλεπαν.

Ο κ. Δημητρίου αποκάλυψε επίσης ότι βούλγαροι τσιγγάνοι είχαν προσεγγίσει τον ίδιο να τον πουλήσουν παιδί για χίλια ευρώ. Βουλγαρικά ΜΜΕ εικάζουν ότι το παιδί μπορεί να κατάγεται από τη Βουλγαρία.

Διάταξη που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της ταυτότητας των γονέων κάθε νεογέννητου παιδιού με εξέταση DNA θα περιέχει προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο που μίλησε στον ΣΚΑΪ.  Το πιστοποιητικό γεννήσεως του 4χρονου κοριτσιού εκδόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει επισημάνει ωστόσο πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξήγγειλε σε βάθος έλεγχο της διάτρητης, όπως την αποκάλεσε, διαδικασίας για τις γεννήσεις εκτός νοσοκομείων.

Παράλληλα, πάνω από οχτώ χιλιάδες είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού.






Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑMΠΕ