Απολογούνται αύριο οι «γονείς» της Μαρίας, ενόψει της δημοσίευσης των φωτογραφιών τους

Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο Δευτέρα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι φωτογραφίες του ζεύγους Ρομά που είχε υπό την κηδεμονία του το 4χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Παράλληλα, τη Δευτέρα το μεσημέρι οι γονείς της 4χρονης πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, το ζευγάρι Ρομά έχει πέσει σε σειρά αντιφάσεων αναφορικά με το πώς το παιδί κατέληξε στα χέρια τους.

Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας παιδιών, ενώ δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό από γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους.

Επίκεντρο των ερευνών αποτελούν νοσοκομεία, μαιευτήρια και άλλα ιδρύματα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά, Μαριέττα Παλάβρα, υποστήριξε ότι το παιδί υιοθετήθηκε παρανόμως από τους πελάτες της επειδή το «λυπήθηκαν», καθώς η «αλλοδαπή» βιολογική του μητέρα ήθελε να το «ξεφορτωθεί» και με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου.

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλαβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους».

Μιλώντας επίσης στο σταθμό μας, ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, είπε ότι οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες και 14 συνολικά παιδιά.

Η Μαρία φιλοξενείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού»,

Εν τω μεταξύ, εκτενείς είναι οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστραλία, με τα βρετανικά μέσα να συνδέουν την υπόθεση με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜαΚάν το 2007.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ