Κλείσιμο

Έρευνες για το εάν η 4χρονη είναι θύμα κυκλώματος εμπορίας παιδιών

Σε νοσοκομεία, μαιευτήρια και ιδρύματα, στρέφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί εάν η υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, ή πρόκειται για ένα κομμάτι μίας «επιχείρησης» που ειδικεύεται στην εμπορία παιδιών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά, Μαριέττα Παλάβρα, υποστήριξε ότι το παιδί υιοθετήθηκε παρανόμως από τους πελάτες της επειδή το «λυπήθηκαν», καθώς η «αλλοδαπή» βιολογική του μητέρα ήθελε να το «ξεφορτωθεί».

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλαβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους».

Οι «γονείς» θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.

Μιλώντας επίσης στο σταθμό μας, ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, είπε ότι οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες και 14 συνολικά παιδιά.

Μάλιστα, η «μητέρα» εμφανιζόταν να έχει γεννήσει αρκετά παιδιά σε διάστημα λίγων μηνών.

DNA του παιδιού θα αποσταλεί στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίηση. Η ΕΛ.ΑΣ έχει ζητήσει τη συνδρομή της Interpol.

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης του κοριτσιού έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

Το παιδί φιλοξενείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ