Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης - μουσείου των ναζί (φωτό)

Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του επιστάτη του καταζητούμενου επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται για τον οπλισμό που κατείχε. Ο επιστάτης συνελήφθη κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην έπαυλη - μουσείο των "ναζί" του φυγόδικου επιχειρηματία στην οποία εντοπίστηκε μίνι οπλοστάσιο.

Εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο εργαζόμενος στην έπαυλη του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι πίστευε ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Ο καταζητούμενος εφοπλιστής είχε μεταβάλει το σπίτι του σε μουσείο – ύμνο στον εθνικοσοσιαλισμό, τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς!

Ναζιστικά σύμβολα, φωτογραφίες του Χίτλερ, του Γκέρινγκ και του Χίμλερ (υπογεγραμμένη από τον ίδιο το 1939), κράνη, σβάστικες, στολές αξιωματικών των Ες Ες και σωρεία άλλων αντικειμένων βρέθηκαν, πέρα από τα δεκάδες όπλα, στο σπίτι του επιχειρηματία στις έρευνες των αρχών την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, σε δυο οικήματα του φυγόδικου επιχειρηματία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 πυροβόλα όπλα.

Ειδικότερα στο σπίτι του εφοπλιστή βρέθηκαν:

  • Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο, 
  • Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, 
  • Εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα, 
  • Δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και 
  • Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser 
Επίσης, εντοπίστηκε και ένα καναδέζικο αντιαεροπορικό όπλο του 1940 βρέθηκε σε κοντέινερ με παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται παρουσία τεσσάρων εισαγγελέων μετά από κατάθεση προστατευομένου μάρτυρα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι σε χώρο που ανήκει στον συγκεκριμένο εφοπλιστή είχε δει πολλά όπλα.



vila7

vila6

vila9

vila8

vila

vila4

vila3

vila2



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ