Φωνάζοντας «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» και με ύβρεις, στις φυλακές 3 Χρυσαυγίτες

Φωνάζοντας «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» κατά την είσοδό τους σε κλούβα της ασφάλειας, μετήχθησαν στις φυλακές οι τρεις από τους τέσσερις Χρυσαυγίτες, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο ένας από τους τρεις, ο φερόμενος «πυρηνάρχης» του Περάματος, ήταν ήδη προφυλακισμένος με την κατηγορία της συμμετοχής σε διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τέταρτος.

Ο πυρηνάρχης φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων. Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αναγνωρίζει τα μέλη του ΚΚΕ και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο τον κατονομάζουν ως πυρηνάρχη της ΧΑ στο Πέραμα.

Σημειώνεται ότι κατά τη μεταγωγή των Χρυσαυγιτών επικράτησε μικρή ένταση, καθώς ένας από τους παρευρισκομένους καθύβρισε τους δημοσιογράφους και τους θεσμούς του κράτους.

Στο μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάστηκε αίτημα της άρσης ασυλίας για άλλον ένα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Ηλία Παναγιώταρο, για το αδίκημα της στάσης.

Νωρίτερα, την Παρασκευή είχαν διαβιβαστεί τα αιτήματα των δικαστικών αρχών άρσης ασυλίας της βουλευτού, και συζύγου του Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί οπλών και για τον Στάθη Μπουκουρα, για εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία σε βάρος του δήμαρχου Κορινθίας.

Πηγή: Δημήτρης Λάππας, Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ