Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε η απολογία Ρουπακιά στον ανακριτή

Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε από τον ανακριτή ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Στα δικαστήρια των Ευελπίδων, ήταν και η μητέρα του, η οποία κατέρρευσε και είπε ότι «μόνο ο Θεός ξέρει την αλήθεια».

Το απόγευμα, εισάγεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα κληθεί να ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής για το να θα άρει ή όχι την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ειδικός φρουρός, ο οποίος συνελήφθη για ξυλοδαρμό, παράνομη κατακράτηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, μετά από καταγγελία της 22χρονης φίλης του.

Σε έρευνα
που διενεργήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκε ξιφίδιο, που έφερε έμβλημα μια σβάστικα.

Οι αστυνομικοί πήραν και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τον μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ελεγχθεί.

Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, τα ξημερώματα ξυλοκόπησε την φίλη του, και παρά την θέλησή της την μετέφερε στο σπίτι του, όπου την κράτησε για αρκετές ώρες κλειδωμένη. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο.

Τη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί και ο 32χρονος Χρυσαυγίτης, συνοδηγός του Ρουπακιά, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στο φόνο.

Από τους 32 Χρυσαυγίτες που περιλάμβανε η αρχική δικογραφία μόνο ένας 17χρονος δεν εχει παραδοθεί και καταζητείται.

Στις ανακριτικές αρχές έχουν εκδηλώσει πρόθεση να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες παρά πολλά άτομα, ενώ οι δικαστικές αρχές φιλτράρουν τα στοιχεία τους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ