Συνελήφθη ένα ακόμη άτομο κατηγορούμενο για εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσα

Μετά από ένταλμα της ΣΤ Ανακρίτριας Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέλαβαν έναν άνδρα που τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου βρισκόταν στο αυτοκίνητο Ρουπακιά

Το κινητό τηλέφωνο και η ταυτότητα του συνοδηγού βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο συνοδηγός του Ρουπακιά ήταν ανάμεσα στα 30 άτομα που είχαν παρουσιαστεί στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Νωρίτερα, συνελήφθη στην περιοχή της Νεμέας, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, και στέλεχος της Χρυσής Αυγής που εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες στην περιοχή της Κορινθίας.


Σε εξέλιξη από το πρωί και έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Κόρινθο και αλλά δυο στην Δυτική Ελλάδα, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για ανοχή απο την αστυνομία σε υποθέσεις με τραμπουκισμούς Χρυσαυγιτών και άλλες έκνομες πράξεις.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα απο 40 αστυνομικά τμήματα. Απο την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προσαχθεί περισσότεροι απο 50 αστυνομικοί για διάφορες υποθεσεις, έχουν συλληφθεί δέκα ενώ τουλάχιστον 500 έχουν ελεγχθεί ή καταθέσει στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ για καταγγελίες.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει στην κατοχή της 47 καταγγελίες που έγιναν στο Συνήγορο του Πολίτη, με πρωταγωνιστές 44 αστυνομικούς, δυο καταγγελίες εμπλέκουν άνδρες του λιμενικού και μια εμπλέκει άνδρες της δημοτική αστυνομίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί η έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο μεταξύ, αρνείται στην απολογία του τις κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο φερόμενος ως πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής.

Όπως αναφέρει
στην απολογία του, δεν είναι αυτός ο πυρηνάρχης του Περάματος, κατονομάζοντας άλλο πρόσωπο, ενώ αρνείται πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη τόσο στην επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στην περιοχή όσο και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Πανταζής απολογήθηκε τη Δευτέρα, και έχει ήδη προφυλακιστεί καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης άλλων αδικημάτων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ