Κλείσιμο

Τσοχατζόπουλος: Εκτροχιάστηκε από το δίκαιο το δικαστήριο – εξοντωτική η καταδίκη μου

Ως «εξοντωτική» χαρακτηρίζει την καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη, αλλά και της συζύγου και της κόρης του που καταδικάστηκαν χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα σε κάθειρξη 12 ετών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τονίζοντας ότι θα καταθέσει άμεσα έφεση.

Αναφερόμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καταδικασθείς πρώην υπουργός σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για δικαστήριο που «εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο».

Όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του, από εξοπλιστικά προγράμματα «αποδείχθηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην υπουργού:


«Σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τούτο το Δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου, των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου.

»Σήμερα το Δικαστήριο εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο.

»Περιφρονώντας τόσο την υποχρέωσή του της σε βάθος έρευνας της αλήθειας, αλλά και τσαλαπατώντας του κανόνες της δίκαιης δίκης, προχώρησε, ατεκμηρίωτα και χωρίς αποδείξεις για την ανύπαρκτη δωροδοκία, σε εξοντωτική καταδίκη εις βάρος εμού και της οικογενείας μου.

»Δεν αναγνωρίζω την απόφαση αυτή και θα καταθέσω άμεσα έφεση. Συνεχίζω τον αγώνα να αποδείξω την αλήθεια και την αθωότητά μου».

Πηγή: skai.gr