Κλείσιμο

Γερμανία: Στη Νυρεμβέργη επιχείρησε να στήσει τον πρώτο της πυρήνα η Χρυσή Αυγή

Στην πόλη όπου αποτέλεσε ένα από τα βασικά προπύργια του ναζισμού, αλλά που σηματοδότησε και το τέλος του, επιχείρησε να στήσει το Νοέμβριο του 2012 τον πρώτο της πυρήνα στην Γερμανία η Χρυσή Αυγή, ωστόσο οι σύσσωμες αντιδράσεις της ομογένειας σταμάτησαν τα σχέδιά της.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα Νέα μέλη της παροικίας της Νυρεμβέργης, τον πυρήνα επρόκειτο να στήσουν πέντε άτομα που δεν συμμετείχαν στα κοινά και δεν ήταν ποτέ παρόντες στις δραστηριότητες της παροικίας.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ότι υπάρχουν μεμονωμένες επαφές ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (NPD – «απόγονος» ουσιαστικά του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Χίτλερ NSDAP), και κυρίως με τη νεοναζιστική οργάνωση Ελεύθερο Δίκτυο Νότου (FNS), που δραστηριοποιείται στη Νυρεμβέργη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Βαυαρίας.

Το Φεβρουάριο του 2013 οι Ματίας Φίσερ και Σεμπάστιαν Σμάουζ, Γερμανοί νεοναζί του Ελεύθερου Δικτύου Νότου επισκέφθηκαν την Ελλάδα και τα γραφεία της ΧΑ στη Βουλή και φωτογραφήθηκαν με τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Ηλιόπουλο.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει την εμφάνισή της και στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης, προκαλώντας αντιδράσεις, εντός και εκτός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής.


Πηγή: skai.gr