Κλείσιμο

Ενώπιον του ανακριτή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας. Δήλωσε πως θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, και κατονόμασε με ονοματεπώνυμο ποιος είναι ο προστατευουομενος μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον ως ψευδομάρτυρα. Αφότου συναντήθηκε με τον ανακριτή, ο Μπούκουρας αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μετά και τις νέες επιβαρυντικές καταθέσεις δύο ακόμη μαρτύρων το ενδεχόμενο για νέα εντάλματα σύλληψης τουλάχιστον δυο βουλευτών της οργάνωσης, του Μπούκουρα και του Γιώργου Γερμενή, είναι ανοιχτό. Σύμφωνα με μαρτυρία, ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης απαρτίζεται από 300 με 400 άτομα.

Οι μάρτυρες καίνε τους δυο βουλευτές, και χαρακτηρίζουν τον Γερμενή "λοχαγό" - εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου, λέγοντας μάλιστα ότι τους εκπαίδευε να μαχαιρώνουν και να καίνε ανθρώπους με καπνογόνα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο Γερμενής προήχθη σε "ταγματάρχη", λόγω της "καλής δουλειάς του."

Για τον Μπούκουρα αποκαλύπτουν ότι έχει στην κατοχή του μεγάλο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα, που τα κρύβει στην Κορινθία, ενώ έχει εμπλακεί σε επεισόδια με λαθρομετανάστες.

Οι μάρτυρες καταθέτουν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο - τους οποίους χαρακτηρίζουν αντίστοιχα πρώτο και δεύτερο υπαρχηγό της ΧΑ, αλλά και για τον Παππά - οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία.

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, φέρεται να είπε ότι "ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον «φάνε», γεγονός που ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου.

Για τον Χρήστο Παππά, ο μάρτυρας είπε ότι ήταν ο τέταρτος στην ιεραρχία , τον αποκαλούσαν «Ταξίαρχος» και προέτρεπε τους Χρυσαυγίτες, να σκοτώνουν, να σφάζουν να σπάνε τα κεφάλια στους μετανάστες και να μην χαμπαριάζουν. «Για ό,τι συμβεί είμαστε εμείς εδώ» έλεγε.

Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση του μάρτυρα ότι μητέρα χρυσαυγίτη προσηλύτιζε παιδιά εφηβικής ηλικίας μέσω του φροντιστηρίου που είχε στο Παγκράτι.

Ο μάρτυρας εμπλέκει και ιερέα του Αγίου Νικολάου από τη Νίκαια, ότι έδινε χρήματα από τα έσοδα του ναού για τα συσσίτια της ΧΑ, γεγονός που διαψεύδει ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κοντογιάννης σε επικοινωνία του με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Και οι δυο μάρτυρες είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως φοβούνταν να μιλήσουν νωρίτερα και δίσταζαν να πανε την αστυνομία, λόγω της κακομεταχείρισης που υπέστησαν μέσα στην οργάνωση.

"Κρυβόμουν για να μη με σκοτώσουν"

Στο μεταξύ, σοκάρει και η απολογία του λεγόμενου «απόστρατου» που αποκαλύπτει τη Δευτέρα το Έθνος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε τηλεφωνηθεί με τον Ρουπακιά και ο οποίος αποκάλυψε ότι είχαν ειδοποιηθεί όλοι οι Χρυσαυγίτες της Νίκαιας με μηνύματα, πριν τη δολοφονία Φυσσα.

Ο απόστρατος ισχυρίζεται ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα, οι Χρυσαυγίτες που λογοδοτούσαν στο Λαγό απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν έλεγε αυτά που ήθελαν για να καλύψουν τον πυρήνα της Νίκαιας.

Κοιμόμουν σε παγκάκια, είπε στον ανακριτή, για να μη με σκοτώσουν.

«Καλύτερα να πας εσύ στη φυλακή, παρά να πέσει ο πυρήνας. Τους προδότες του σκοτώνουμε, το κατάλαβες; τού είπαν με απειλητικό ύφος σε ραντεβού που του έκλεισαν στους Αγίους Αναργύρους στη Νίκαια, όπου και του πήραν το κινητό του».

Και... μπλουζάκια Made in Pakistan


Ακόμα, ένας από τους νέους μάρτυρες φέρεται να αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει η μητέρα του προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Επίσης, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο Παναγιώταρος έφτιαχνε στο Πακιστάν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και τους έβαζε να αφαιρούν την ετικέτα που έλεγε Made in Pakistan.

Και οι δυο είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες πως φοβούνταν να μιλήσουν νωρίτερα και δίσταζαν να πανε την αστυνομία, λόγω της κακομεταχείρισης που υπέστησαν μέσα στην οργάνωση.

Τη Δευτέρα δικάζεται η Θέμις Σκορδέλη, ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφια στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η 50χρονη κατηγορείται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Παράλληλα, εκκρεμούν σε βάρος της και άλλες κατηγορίες για αδικήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

Mια σύλληψη και δυο προσαγωγές

Σε μια σύλληψη και δυο προσαγωγές Χρυσαυγιτών προχώρησαν στο μεταξύ οι αρχές μετά τις έρευνες σε σπίτια, μεταξυ των οποίων και της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουράνιας, στους Αμπελόκηπους. Βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια.

Στο σπίτι της βρέθηκε μαχαίρι, το οποίο φίλος της που ήταν παρών δήλωσε οτι ήταν δικό του.

Άλλοι δυο Χρυσαυγίτες προσήχθησαν σε έρευνα στο Βύρωνα. Όλα τα όπλα και τα μαχαιριά μετατέθηκαν στα εγκληματολογικά.

Σε άλλη έρευνα στο Βύρωνα βρέθηκαν, μεταξυ άλλων, μια καραμπίνα χωρίς άδεια, 6 καραμπίνες για τα οποία υπήρχε άδεια, 5 αεροβόλα, 2 πιστολιά αεριού, 15 μαχαιριά και ενα λαό τοπ.

Όλα τα ευρήματα θα αποσταλούν για έλεγχο στα εγκληματολογικά της ασφάλειας.

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα πήρε ο πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην διοικητής ασφαλείας του Άγιου Παντελεήμονα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ, Καθημερινή