Μαρτυρίες - φωτιά και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Συγκλονιστικά στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή, δυο νέοι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ιδιαίτερα επιβαρυντικές είναι και οι καταθέσεις τους για τον Ηλία Κασιδιάρη.  Επίκεινται νέες συλλήψεις από τις αρχές.

Ειδικότερα, ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, φέρεται να είπε ότι "ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον «φάνε», γεγονός που ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου.

Φέρεται επίσης να είπε ότι ο ίδιος μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές βουλευτή που δεν εχει κατηγορηθεί τον οποίο χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαρτυράς κατέθεσε ότι «οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου». «Ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη».

Οι ρόλοι του κάθε βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: Ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς.Ο Χρήστος Παππάς , σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Άλλος μαρτυράς που ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ' ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ο «μάρτυρας» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

Και οι δυο κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες πως φοβούνταν να μιλήσουν νωρίτερα και δίσταζαν να πανε την αστυνομία, λόγω της κακομεταχείρισης που υπέστησαν μέσα στην οργάνωση.

Μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Όπως φέρεται να υποστήριξε, «ο υπεύθυνος του γραφείου στο Παγκράτι» χρησιμοποιεί «τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί» για να προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δικαστεί η Θέμις Σκορδέλη, ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφια στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η 50χρονη κατηγορείται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Παράλληλα, εκκρεμούν σε βάρος της και άλλες κατηγορίες για αδικήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

Σε μια σύλληψη και δυο προσαγωγές Χρυσαυγιτών προχώρησαν στο μεταξύ οι αρχές μετά τις έρευνες σε σπίτια, μεταξυ των οποίων και της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουράνιας, στους Αμπελόκηπους. Βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια.

Στο σπίτι της βρέθηκε μαχαίρι, το οποίο φίλος της που ήταν παρών δήλωσε οτι ήταν δικό του.

Άλλοι δυο Χρυσαυγίτες προσήχθησαν σε έρευνα στο Βύρωνα. Όλα τα όπλα και τα μαχαιριά μετατέθηκαν στα εγκληματολογικά.

Σε άλλη ερευνά στο Βύρωνα βρέθηκαν, μεταξυ άλλων, μια καραμπίνα χωρίς άδεια, 6 καραμπίνες για τα οποία υπήρχε άδεια, 5 αεροβόλα, 2 πιστολιά αεριού, 15 μαχαιριά και ενα λαό τοπ.

Όλα τα ευρήματα θα αποσταλούν για έλεγχο στα εγκληματολογικά της ασφάλειας.

Προθεσμία
για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα πήρε ο πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην διοικητής ασφαλείας του Άγιου Παντελεήμονα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ, Καθημερινή