Προφυλακιστέος ο 37χρονος που φέρεται να πήρε τα μοιραία τηλέφωνα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενος που θεωρείται "κλειδί", για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Πρόκεται για τον 37χρονο που παραδόθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις - που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του- ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες.

Πολλά τα αιτήματα για μαρτυρίες

Μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν τεθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχει λάβει τις τελευταίες ώρες ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έλαβε κατάθεση την Παρασκευή αργά τη νύχτα από ένα άνδρα για τον οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αυτόν που είχε καταθέσει και στο πλαίσιο της έρευνας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επίσης, το Σάββατο το μεσημέρι προσήλθε αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο γυναίκα η οποία είχε καταθέσει στοιχεία για την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο του ανακριτή έχουν φτάσει πολλά αιτήματα προσώπων που επιζητούν να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή και η Ιωάννα Μάνδρου, την εμπλοκή και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην πυραμίδα που καθόριζε την ιεραρχία του παραστρατιωτικού της σκέλους, με εγκληματική δράση, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποκαλύψουν οι συνεχιζόμενες έρευνες. 

Και σε αυτές τις εγκληματικές επιθέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επιχειρηθεί να εντοπιστούν οι κρίκοι της αλυσίδας που συνδέουν την ιεραρχία της Χ.Α. σε κάθε περιοχή και φθάνουν ώς την κορυφή της πυραμίδας, όπου ως αρχηγός φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στην υπόθεση Φύσσα οι δικαστικές αρχές με δύο «όπλα», το πραγματικό Καταστατικό της Χ.Α., που ορίζει την αυστηρή ιεραρχία της οργάνωσης σε κάθε περιοχή και τα πολύτιμα στοιχεία που προέκυψαν από το τηλεφωνικό απόρρητο, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του σκληρού πυρήνα που είχε την ευθύνη για τις προγραμματισμένες επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από τα τηλέφωνα που έγιναν προέκυψε η εμπλοκή των βουλευτών Γιάννη Λαγού (υπεύθυνου για τη Νίκαια) που ειδοποιήθηκε από τον πυρηνάρχη της περιοχής Γιώργο Πατέλη, για να ενημερώσει με τη σειρά του τους Ηλ. Παναγιώταρο που δέχθηκε τηλεφώνημα λίγο πριν αρχίσει η συμπλοκή στην Αμφιάλη, ενώ μετά το φονικό ο Λαγός τηλεφώνησε και στον Ηλία Κασιδιάρη.

Βεβαίως, από τα τηλέφωνα προέκυψε ότι και ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε από τον Γιάννη Λαγό, όπως ορίζει άλλωστε -κατά το κατηγορητήριο- το Καταστατικό της οργάνωσης που βασίζεται στην «αρχή του αρχηγού» που τα ξέρει όλα και τα συντονίζει όλα.

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο, Καταστατικό και άρση απορρήτου, οι δικαστικές αρχές κινούνται για τον εντοπισμό και άλλων βουλευτών σε παρόμοια με τη Νίκαια «πυραμιδικά» σχήματα ναζιστικού τύπου, προκειμένου να βρουν ποιοι άλλοι βουλευτές της Χ.Α. σε άλλες περιοχές μετείχαν ή συντόνιζαν εγκληματικές επιθέσεις ή άλλες παράνομες ενέργειες.

Το βάρος, σύμφωνα με πληροφορίες, πέφτει πρωτίστως στις βομβιστικές επιθέσεις του Βόλου, καθώς έγιναν σχετικά πρόσφατα και μπορεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να προσφέρει στις έρευνες σημαντικά στοιχεία. Το ίδιο έχει ήδη δρομολογηθεί και για την επίθεση στο Πέραμα κατά μελών του ΚΚΕ, που όπως προκύπτει από τη σχετική δικογραφία, ήταν προσχεδιασμένη.
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Καθημερινή