Η απολογία Παππά (pdf)

Ολόκληρη η απολογία ΕΔΩ

Κάθε σχέση του ιδίου και της Χρυσή Αυγής με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίλτερ αρνήθηκε κατά την απολογία του βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, καταγγέλλοντας «πολιτική δίωξη».

Ερωτηθείς εάν η ΧΑ έχει σχέση με τις ιδέες του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, ο κ. Παππάς απάντησε πως «δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια», καθώς η Χρυσή Αυγή «πρεσβεύει την ιδεολογία του λαϊκού εθνικισμού».

Όσον αφορά το υλικό και τα ναζιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Ιωάννινα, ο κ. Παππάς σημείωσε πως πρόκειται για βιβλία που κατέχει «με θέματα ιστορίας», «όχι γερμανικής αλλά ελληνικής», αλλά και για συλλεκτικά αντικείμενα που κατέχει καθώς είναι «γνωστός συλλέκτης».

«Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, όσα βρέθηκαν «αφορούν το χρονικό διάστημα πολύ παλιό, όταν ήμουν 18 και 20 ετών».

Ερωτηθείς για χειρόγραφο κείμενο που του αποδίδεται, όπου γίνεται αναφορά στις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, και φέρει το σύμβολο της σβάστικας, ο κ. Παππάς απάντησε πως «δεν απηχεί» τις απόψεις» του και γράφτηκε όταν ήταν 21 ετών.

Παράλληλα, αρνήθηκε πως κατέχει τη θέση του υπαρχηγού της ΧΑ, αντιτείνοντας πως ο ίδιος δεν έχει γνώση της οργάνωσης του κόμματος, καθώς ασχολείται πρωτίστως με το κοινοβουλευτικό της έργο.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν ο ίδιος δεν εμφανίζεται σε καμία τηλεφωνική συνομιλία, ενώ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δήλωσε πως ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ