Η απολογία Μιχαλολιάκου (pdf)

Ολόκληρη η απολογία ΕΔΩ

Κάθε σύνδεσή του με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έλαβαν χώρα πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε κατά την απολογία του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως προκύπτει από την απολογία του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι η συνομιλία που είχε με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, περίπου 40 λεπτά μετά τη δολοφονία Φύσσα, «αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας», εξηγώντας πως ο κ. Λαγός «επικοινωνεί για τα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεών μου με τον αρμόδιο αστυνομικό Διευθυντή».

Όσον αφορά δε τα 13 τηλεφωνήματα που έγιναν το ίδιο βράδυ από αριθμό «με στοιχεία κατόχου Νικόλαος Μιχαλολιάκος» προς τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ο επικεφαλής της ΧΑ απάντησε πως οι επίμαχες κλήσεις έγιναν από την έδρα του κόμματος, επί της οδού Μεσογείων, αποσαφηνίζοντας πως ο ίδιος «αποδεδειγμένα» δεν βρισκόταν στα γραφεία εκείνη την ώρα και πως αυτοί δεν είναι προσωπικοί του αριθμοί.

«Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεώς μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές», συμπληρώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη δολοφονία Φύσσα, ο γ.γ. της ΧΑ απάντησε πως ενημερώθηκε σχετικά «το μεσημέρι της επόμενης μέρας».

Για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τις ιδέες του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού:

«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου και εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα», δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος. Ερωτηεθείς δε για παλαιότερα δημοσιεύματά του όπου «απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις», ο γ.γ. της ΧΑ απάντησε ότι πρόκειται για αντιλήψεις που είχε «προ 35ετίας» τις οποίες «σήμερα δεν αποδέχομαι».

Για το «φερόμενο» ως καταστατικό της ΧΑ και την Αρχή του Αρχηγού (Fuhrerprinzip):

Ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε πως το εν λόγω έγγραφο «ουδεμία σχέση» έχει με το πραγματικό κείμενο και χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο» το επισυνημμένο κείμενο που αναφερόταν στην Αρχή του Αρχηγού. Προσέθεσε πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα με «δημοκρατική διάρθρωση».

«Δεν ξέρω γερμανικά», προσέθεσε, «αλλά όπως πληροφορούμαι η λέξη φύρερ είναι λάθος γραμμένη, γεγονός που καταδεικνύει την σοβαρότητα του συγγραφέως», προσέθεσε.

Επίσης, χαρακτήρισε άτυχες το συμβάν με τη φράση «εγέρθητο» προς δημοσιογράφους.

Για τα περιστατικά βίας κατά αλλοδαπών:

Ο αρχηγός της ΧΑ δήλωσε πως «καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια», προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή «διακηρύσσει δημόσια» την «αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση».

Για τη χρηματοδότηση του κόμματος:

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε πως «η βασική πηγή του κόμματος είναι «η κρατική επιχορήγηση».

Για τα τάγματα εφόδου:

«Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία. Τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει». Όσον αφορά δεν την παλαιότερη δήλωσή του πως «θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος», ο γ.γ. της ΧΑ σχολίασε πως εννοούσε ότι «θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

Προσέθεσε δε πως η ΧΑ δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ