Στις φυλακές Κορυδαλλού και ο Χρήστος Παππάς

Τις πύλες του Κορυδαλλού πέρασε την Παρασκευή και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Στο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκονται ήδη ο γενικός γραμματέας και επικεφαλής της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός.

Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε από τη ΓΑΔΑ έφτασε στις φυλακές  στις 14.30, ενώ θα κρατηθεί σε ειδικό χώρο του τμήματος των γυναικείων φυλακών.

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται ήδη οι Μιχαλολιάκος και Λαγός. 

Στην εξάωρη απολογία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έκανε επίσης λόγο για πολιτική δίωξη ακολουθώντας  την υπερασπιστική γραμμή των συγκατηγορουμένων του βουλευτών και την πολιτική γραμμή του κόμματός του.

«Δεν υπάρχει στο πολιτικό κόμμα μας εγκληματική δράση  σε διάρκεια και δομή. Δεν είχαμε παράνομους στόχους, σκοπούς και δράση. Αν κάποιο άτομο μεμονωμένα διαπράξει αξιόποινη πράξη, αν συνέβαινε αυτό. Δεν είναι δυνατό να επιβαρύνει το κόμμα μας» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρόσθεσε πως η ΧΑ ήταν κοντά στους έλληνες πολίτες που δεν είχαν να φάνε λέγοντας πως οργάνωναν διανομή τροφίμων ενώ υποστήριξε ότι έδιναν τρόφιμα και σε νόμιμους αλλοδαπούς.

«Θα επαναφέρουμε στον ελληνικό λαό το πολιτικό όραμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» ισχυρίστηκε.

Για το «μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στα μεταπολιτευτικά χρονικά» έκανε λόγο νωρίτερα ο Ηλίας Κασιδιάρης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού αναφερόμενος στις προφυλακίσεις των Μιχαλολιάκου, Παππά και Μίχου.

«Οι προφυλακίσεις είναι άδικες. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο για τον αρχηγό και τα άλλα μέλη της ΧΑ. Είμαστε μάρτυρες του μεγαλύτερου πολιτικού εγκλήματος στα νεώτερα ελληνικά χρονικά. Αντί να είναι φυλακή οι κλεφτές, οι εγκληματίες που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα με τις οφ σορ εταιρείες, μπαίνουν στη φυλακή οι άνθρωποι που μοναδικό τους έγκλημα ήταν πως είπαν την αλήθεια, ζήτησαν κάθαρση διεκδίκησαν την ανεξάρτητη Ελλάδα.»

«Βάλαμε βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού κατεστημένου. Λύσσαξαν Εβραίοι, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι τοκογλύφοι εναντίον μας» δήλωσε σε εκπομπή της ΧΑ ο
Κασιδιάρης.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική ένα ακόμη μέλος της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για το πρόσωπο που βρισκόταν στην καφετερία μαζί με τον Φύσσα, και ενημέρωνε τη Χρυσή Αυγή με μηνύματα προκείμενου να στήσουν καρτέρι στον 34χρονο.

Στον ανακριτή για να απολογηθούν βρίσκονται «πυρηνάρχης» Περάματος και ο απόστρατος που παραδόθηκε την Παρασκευή. Aπό την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες ότι δύο ώρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας και προφυλακισμένο Γιώργο Πατέλη.

Από την πλευρά του ο «απόστρατος», αναφέρεται από τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Ρουπακιά στις απομαγνητοφωνήσεις της Αντιτρομοκρατικής, ενώ διερευνάται και πιθανή παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας του Φύσσα.

Παράλληλα, η ανθυπαστυνόμος Πειραιά μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και ο Πατέλης, στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και βρίσκεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φυσσα.

Για τις 11 Οκτωβρίου πήραν προθεσμία να απολογηθούν τα δύο, από τα τέσσερα, άτομα, μέλη της Χρυσης Αυγης που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στον ανακριτή Πειραιά, για την υπόθεση της επίθεσης.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ