Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Αφήστε τους δικαστές στο έργο τους

Για ευθεία επίθεση και απροκάλυπτη παρέμβαση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης από ορισμένους δημοσιογράφους έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος δικαστών και εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, αναφορικά με την αρνητική κριτική που δέχθηκαν οι δικαστικοί που άφησαν ελεύθερους τους Κασιδιάρη, Μίχο και Παναγιώταρο. «Αφήστε τους δικαστές να κάνουν το έργο τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι συνεχείς
επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες εναντίον των ανακριτών και των εισαγγελέων απο ορισμένους δημοσιογράφους αποτελεί ευθεία επίθεση, απροκάλυπτη παρέμβαση και προκλητική προσπάθεια επηρεασμού των ανακριτών» τόνισε.

«Και οι δικαστές κρίνονται, αλλά με επιστημονικά επιχειρήματα. Η κυβέρνηση να δείξει ενδιαφέρον και να αποδείξει οτι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών» υπογράμμισε.

Η κ. Θάνου πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί μόνο χάρη στη φιλοτιμία των δικαστικών υπάλληλων.

Στιγμάτισε δε, τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ που αφέθηκαν ελεύθεροι, σημειώνοντας ότι «προκαλούν τον ελληνικό λαό και το περί δικαίου συναίσθημα δεν επέδειξαν αυτοσυγκράτηση και λογική». Όπως υπογράμμισε, δεν αποτελεί ούτε απαλλαγή ούτε ένοχη το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ