Κλείσιμο

Η Χρυσή Αυγή και η μανία με τα όπλα

Ο Ν. Μιχαλολιάκος πιάστηκε με ένα πιστόλι, ένα περίστροφο κι ένα κυνηγετικό, στο σπίτι του Γ. Λαγού βρέθηκε ένα ακόμα όπλο, στου Ν. Μίχου ένα Zastava και μια καραμπίνα, ο Χ. Παππάς είχε ένα Luger κι ένα 38άρι Colt, κι όσο για τον Η. Παναγιώταρο... Το δικό του εννιάρι ταυτοποιήθηκε στη βαλλιστική πως είναι αυτό που έριχνε τις απανωτές μπαλοθιές στην κηδεία του χουντικού Ν. Ντερτιλή εφέτος τον Ιανουάριο.

Ολοι ξέρουν τι λένε οι ψυχίατροι για τη σχέση των ανδρών που έχουν μανία με τα όπλα – αλλά όταν πρόκειται για τη σχέση του χρυσαυγίτη με το όπλο του, ο συλλογισμός πάει ένα βήμα παραπέρα. Τις τελευταίες μέρες, είδαμε τις φωτογραφίες του Γ. Ρουπακιά στο facebook με εκείνο το κιτς όπλο που είχε μια χρυσή περικεφαλαία στη λαβή, μαζί με το ασορτί «Μολών λαβέ». Είναι σίγουρο πως ο καντινιέρης και οδηγός βυτιοφόρων Γ. Ρουπακιάς δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά πριν μπερδευτεί στη Χρυσή Αυγή. Αλλά το φετίχ με τα όπλα είναι μέρος της μύησης. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης, άλλωστε, πόζαρε πολύ περήφανος με το δικό του σιδερικό: ένα «Walther PP», το αγαπημένο κάθε ναζιστή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλο αν όποτε γινόταν έφοδος της Αστυνομίας στην τοπική, ο πυρηνάρχης έβαζε κι αυτό το όπλο μαζί με τα άλλα σε μια σακούλα και τα έδινε στη μαμά του να τα κρύψει σπίτι της.

Δεν είναι σπάνιο, άλλωστε, εκ των υστέρων οι χρυσαυγίτες να αρνούνται κάθε σχέση με τα σιδερικά τους. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ένας άλλος χρυσαυγίτης βουλευτής, ο Π. Ηλιόπουλος, κατηγορήθηκε πως άκουσε μια ομάδα αντιφασιστών να γιουχάρει τη Χ.Α. και αυτομάτως έβγαλε το όπλο του. Ο ίδιος, όμως, λέει πως όλα αυτά είναι συκοφαντίες των εχθρών του. Το ίδιο, δηλαδή, που πήγε να πει και ο Γ. Γερμενής, όταν κι εκείνος επιχείρησε να τραβήξει όπλο. Ηταν λίγο πριν από το Πάσχα. Ο βουλευτής της Χ.Α. έξαλλος που δεν τον άφησαν να μοιράσει τρόφιμα «μόνο για Ελληνες», πήρε θέση «στακαμάν» απέναντι στον έκπληκτο δήμαρχο Αθηναίων. Τελικά, βέβαια, παρενέβη η φρουρά του δημάρχου και το μόνο θύμα της ιστορίας ήταν το 12χρονο κοριτσάκι πίσω από τον δήμαρχο που το πήρε ξώφαλτσα η γροθιά του χρυσαυγίτη. Εκτός αν προσμετρείται στα θύματα και η δική μας νοημοσύνη: ο Γ. Γερμενής εκ των υστέρων έλεγε πως ήταν άοπλος, κι ας ακουγόταν καθαρά στα βίντεο των περαστικών το «άσε κάτω το όπλο!» που του φώναζαν οι άνδρες της ασφάλειας.

Είναι μία ακόμα ιστορία της Χ.Α., που αν δεν ήταν τραγική θα ήταν σουρεαλιστική – όπως κι εκείνη του Α. Γρέγου. Πριν από έξι μήνες ο χρυσαυγίτης βουλευτής πήγε στο αεροδρόμιο να πετάξει για Θεσσαλονίκη. Στον έλεγχο αποσκευών έβγαλε τον γεμιστήρα απ’ το όπλο του για να τα παραδώσει και τα δύο στην υπάλληλο του αεροδρομίου. Μόνο που ξέχασε μία σφαίρα στη θαλάμη, την οποία και θυμήθηκε τη στιγμή που ακούστηκε το «μπαμ!». Μες στον πανικό που ακολούθησε, ο βουλευτής δικαιολογήθηκε πως πήρε το όπλο όπως ήταν από τη Βουλή, και δεν ήξερε πως έχει μέσα σφαίρες (!), ενώ η έντρομη υπάλληλος είπε πως ο χρυσαυγίτης ήταν τόσο άσχετος, που αντί να το αδειάσει, όπλισε το πιστόλι πριν της το παραδώσει...

Βλέπετε, μπορεί στη Βουλή να μπήκε μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και να έμειναν απ’ έξω τα σιδερικά της Χ.Α., αλλά οι χρυσαυγίτες βουλευτές κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας. Και όπως απάντησε και ένας απ’ αυτούς όταν του είπε ο αστυνομικός της Βουλής να μαζέψει το όπλο του, «καλύτερα να φάω εγώ τον άλλον πρώτος, παρά να προλάβει να με φάει εκείνος».
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή - Μαρίλη Μαργομένου