Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε η απολογία Κασιδιάρη, σειρά ο Παναγιώταρος (upd)

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του βουλευτή Ηλία κασιδιάρη ενώπιον των ανακριτών αρμόδιων για ζητήματα διαφθοράς, του προσώπου που παρουσιάζεται στο εισαγγελικό πόρισμα για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής ως ο επιχειρησιακός ηγέτης της οργάνωσης.

Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστός εάν ο κ. Κασιδιάρης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Αυτή την ώρα απολογείται ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις βουλευτές της ΧΑ που είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να καταγγείλουν πολιτική δίωξή τους. Πέραν των κασιδιάρη και Παναγιώταρου στην Ευελπίδων βρίσκονται οι Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες, ο κ. Κασιδιάρης θα αρνιόταν τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβητούσε και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Μολονότι είναι άγνωστο το τι έχει ειπωθεί κατά την απολογία Κασιδιάρη, νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος επιβεβαίωσε τη θέση της ΧΑ περί πολιτικής δίωξης.

Παράλληλα, μέσω ανακοίνωσής της, η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει πως το καταστατικό του κόμματος που χρησιμοποιήθηκε για το σχηματισμό του εισαγγελικού πορίσματος σε βάρος της ηγετικής της ομάδας είναι «χαλκευμένο», συμπληρώνοντας πως το φερόμενο ως πραγματικό καταστατικό είχε παραληφθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Αύριο, Τετάρτη, απολογείται ο γενικός γραμματέας και φερόμενος ως απόλυτος αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο φερόμενος ως υπαρχηγός Χρήστος Παππάς.

Το κατηγορητήριο κατά Κασιδιάρη ΕΔΩ
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ