Εκτεταμένη έρευνα για σταγονίδια της Χρυσής Αυγής στην ΕΛΑΣ

· Οι διάλογοι των στελεχών της ΧΑ ΕΔΩ
· Το χρονικό της επιχείρησης κατά της ΧΑ ΕΔΩ
· Το εισαγγελικό πόρισμα αναλυτικότερα ΕΔΩ
· Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη δίωξη βουλευτών ΕΔΩ
·  Καταθέσεις μαρτύρων ΕΔΩ

Εκτεταμένη έρευνα στην ΕΛΑΣ από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για σχέσεις αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή. Προσήχθησαν το τελευταία 24ωρα σε όλη την χώρα τουλάχιστον 20 αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, τα όπλα της Χρυσής Αυγής, που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, προκαλούν πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική, ενώ σε κάθε έρευνα σε σπίτι Χρυσαυγίτη βρίσκονται πιστολιά και αλλά ύποπτα αντικείμενα.

Μισή ώρα το αργότερο αφότου ο Παύλος Φύσσας υπέστη την μοιραία επίθεση η ηγεσία της Χρυσης Αυγής ήξερε για την δολοφονία, όπως προκύπτει από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αντάλλαξαν βουλευτές και στελέχη της Οργάνωσης εκείνη την νύχτα.

Στις 12 .37 το βράδυ ο γ.γ της Χρυσης Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τον φόνο από τον Γιάννη Λαγό ο οποίος νωρίτερα είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Τα κατηγορητήρια αναφέρονται εκτενώς στο ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. -και κυρίως στον επιχειρησιακό της πυρήνα- με την παραστρατιωτική δράση και τη ναζιστική ιδεολογία, περιγράφουν την αυστηρή ιεραρχία της οργάνωσης, τον απόλυτο ρόλο του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου και τη δομή που φθάνει έως τον κατά τόπο υπεύθυνο.

Η εκτενής αναφορά στα κατηγορητήρια των συλληφθέντων βουλευτών και του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δομή και την ιεραρχία του επιχειρησιακού τμήματος της Χ.Α., γίνεται, διότι, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, το Καταστατικό της οργάνωσης εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην οργάνωση, την εκτέλεση και όσα ακολούθησαν τη δολοφονία δεν έγινε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, όπως αναφέρεται στα κατηγορητήρια, παρά μόνον η αυστηρή εφαρμογή του Καταστατικού της Χρυσής Αυγής που επιβάλλει συγκεκριμένη ιεραρχία, συγκεκριμένη δομή και εκτέλεση εντολών με απόλυτο τρόπο. Με «μπούσουλα» το Καταστατικό και τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από το τηλεφωνικό απόρρητο έφθασαν οι δικαστικές αρχές με γρήγορα βήματα στον Νικ. Μιχαλολιάκο και τους άλλους εμπλεκομένους ως μέλη του σκληρού πυρήνα της Χ.Α.

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φυσσα τηρήθηκε απαρέγκλιτα οτι προβλέπει το καταστατικό της οργάνωσης που επιβάλλει συγκεκριμένη ιεραρχία και εκτέλεση εντολών με απόλυτο τρόπο.

Eντωμεταξύ νέους διάλόγους - κόλαφο μεταξύ του Δημήτρη Ρουπακιά, της συζύγου του και άλλων προσώπων αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στον πρώτο διάλογο, η σύζυγος του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν «καταθέσεις» αστυνομικών πως ο Ρουπακιάς «όντως ειχε φαει ξύλο», δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση ώστε να «βάλει δικό της ιατροδικαστή».

Ο δεύτερος διάλογος, μεταξύ του ίδιου του δράστη και ενός άλλου προσώπου αποκαλύπτει την οργή του Ρουπακιά για το πώς η σύζυγός του χειρίστηκε το υλικό της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στο σπίτι τους και το τι κατέθεσε, καθώς με τις ενέργειές της «στο τέλος κάρφωσε και τους άλλους" (και πήγανε στο σπίτι τους»).

Σε άλλο διάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η σύζυγός του Ρουπακιά λεει πως στο αυτοκίνητο του άντρα της, την ώρα της δολοφονίας Φύσσα, βρίσκονταν ακόμα δύο συγγενικά της πρόσωπα. Η εν λόγω δήλωση ερευνάται από τις Αρχές.

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά και μίας άλλης γυναίκας ο Ηλίας Κασιδιάρης κατονομάζεται ως αρχιεκπαιδευτής των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής. Όλες οι συνομιλίες καταγράφηκαν από τον κοριό της ΕΥΠ.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Καραστεφανής, Newsdesk ΣΚΑΪ