Κλείσιμο

Διάλογοι σοκ μελών της ΧΑ: "Ο Φύσσας έκανε εκπομπή; Τώρα θα κάνει από τον Παράδεισο"

· Το χρονικό της επιχείρησης κατά της ΧΑ ΕΔΩ
· Το εισαγγελικό πόρισμα αναλυτικότερα ΕΔΩ
· Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη δίωξη βουλευτών ΕΔΩ
·  Καταθέσεις μαρτύρων ΕΔΩ

Σοκάρουν οι διάλογοι των μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ και υπάρχουν στην δικογραφία.

Χαρακτηριστικός είναι μια από αυτές τις στιχομυθίες: «Ο ΦΥΣΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΗ;» τον ρωτά ο συνομιλητής του. «Ε, ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΊΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ», απαντά ο πρώην οδηγός. Ο συνομιλητής ανταπαντά: «ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ. Μ…ΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΜΕΓΑΛΟ Μ…ΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ. Ε, ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΘΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ».

Στην ανακρίτρια Πειραιά για να καταθέσουν βρίσκονται αυτή την ώρα ο πατέρας του δολοφονηθέντος από τον Ρουπακιά 34χρονου και η φίλη του που ήταν παρούσα στη δολοφονία και αποτελεί βασικό μάρτυρα της υπόθεσης.

(Για Φύσσα) ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ. Μ…ΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
Από τους έως τώρα διάλογους μεταξύ μελών της οργάνωσης που έχει στα χέρια της η εισαγγελία, τα μέλη της ΧΑ φαίνεται ότι ανησυχούν και για τα μηνύματα, αλλά και τις μεταξύ τους συνομιλίες, μιλούν με κωδικούς, κάνουν λόγο για αντίποινα σε δημοσιογράφους του Έθνους μετά τις αποκαλύψεις, λένε για τον Ρουπακιά ότι έχει πάρει ή θα πάρει πολλούς στο λαιμό του μιλούν ακόμη και για εκρηκτική ύλη και οπλισμό που κρύβουν ακόμα και σε ντουλάπια του σπιτιού τους!

Σε έναν
άλλο διάλογο μετά την δολοφονία του Φύσσα ο Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια, αγωνιά για το πολιτικό του μέλλον. «ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΛΑΓΟ (σ.σ τον βουλευτή της ΧΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ. ΘΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ» αναφέρει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την ογκωδέστατη δικογραφία η Χρυσή Αυγή διατηρεί βαρύ οπλισμό σε κρυπτές σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Τα όπλα, που αναζητουνται από τις αστυνομικές Αρχές, χρησιμοποιούνται για στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μελών της οργάνωσης, όπως αναφέρουν μάρτυρες που έχουν ήδη εξεταστεί.

Στον ενδεικτικό παρακάτω διάλογο, τα δυο μέλη της ΧΑ προσπαθούν να μιλήσουν με συνθηματικά, εντούτοις δεν κρύβουν την αγωνία τους για όσα συνέβησαν και για τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η δραστηριότητά τους και να έχουν προβλήματα με το νόμο: ("ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ" ρωτάει ο ένας: "ΞΕΡΩ ΕΓΩ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ. (...) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ. ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ .ΟΣΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ" απαντά ο άλλος).

Μεταξύ άλλων, από το διάλογο προκύπτει η ανησυχία για την εντοπισμό των τηλεφωνικών κλήσεων που έκαναν ("ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΙΠΠΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ").

ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ

Ένας από τους αποκαλυπτικούς διαλογους των μελών της ΧΑ:

Α: ΕΛΑ ΦΙΛΙΠΠΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Β: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΠΕΡΓΕ;
Α ΕΔΩ ΦΟΡΤΩΝΩ.
Β:ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ
Α:ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ, ΤΟΠΙΚΑ, ΦΟΡΤΩΝΟΥΝΕ
Β: ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΡΤΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Α: Α,ΝΑΙ;
Β:ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ,Ε;
Α: ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΝΑΙ.
Β:ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.
Α:ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΦΙΛΙΠΠΑ. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ. ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. ΧΘΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , Η ΔΙ.ΑΣ ,ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΜΑΤ.
Β:ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ; ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ ΕΣΥ;
Α:Ε;
Β:ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ ΕΣΥ; ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Α:ΞΕΡΩ ΕΓΩ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ. ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ .ΟΣΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ.
Β: ΑΠΟ ΤΑ….
Α:Ε, ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΕΝΤΑΞΕΙ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ,ΕΝΤΑΞΕΙ
Β:ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ;
Α:Ε, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΧΙ.
Β:ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ, ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΝΕ;
Α:Ε ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ. ΠΑΝΩ ΣΤΑ…..Ε, ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ.
Β:ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ;
Α:ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΙΠΠΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ.
Β:ΝΑΙ.
Α:ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ;
Β:ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ΟΝΟΜΑ
Α:ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
Β:Α ΜΠΡΑΒΟ
Α:ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Β:ΝΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝ ΤΑ ΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΠ’ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Δημήτρης Καραστεφανής