Κλείσιμο

Ποινική δίωξη και σε βάρος του Παππά – την Πέμπτη η απολογία

Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε την Κυριακή σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά από τις εισαγγελικές Αρχές. Η ίδια δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος των άλλων πέντε συλληφθέντων βουλευτών της ΧΑ.

Ο Παππάς έλαβε προθεσμία έως την Πέμπτη ώστε να ετοιμάσει την απολογία του.

Μετά την εμφάνισή του ενώπιον του εισαγγελέα, ο Παππάς μετήχθη στη ΓΑΔΑ.

Τα υπόλοιπα μέλη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ ο επικεφαλής της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί τελικά την Τετάρτη, μαζί με τους άλλους πιο χαμηλόβαθμους συλληφθέντες.

Στο πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο Παππάς κατονομάζεται ως ο υπαρχηγός της οργάνωσης, υπό τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου από τα συνολικά 32 που αναζητούνταν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής προχώρησαν την Κυριακή οι αστυνομικές Αρχές, στην περιοχή της Σαλαμίνας.

Μετά την παράδοση Παππά και τη σύλληψη στη Σαλαμίνα, οι συλληφθέντες ανέρχονται σε 22, αναζητούνται ακόμα 10 άτομα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο συνοδηγός του Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον αιγύπτιων μεταναστών στο πέραμα, ο αρχηγός της Τοπικής οργάνωσης Νικαίας, Γιώργος Πατέλης, η σύζυγός του και η σύζυγος του βουλευτή Λαγού.

Οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να συνομίλησαν το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα με τον αρχηγό της Τοπικής οργάνωσης Νικαίας, Γιώργο Πατέλη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη φέρεται να παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή τους καταστηματάρχες του Πειραιά που έκαναν παράπονα στην αστυνομία σχετικά με μετανάστες.

Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ