Κλείσιμο

Παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ χαιρετώντας ναζιστικά ο Χρήστος Παππάς

· Το χρονικό της επιχείρησης κατά της ΧΑ ΕΔΩ
· Το εισαγγελικό πόρισμα αναλυτικότερα
ΕΔΩ
· Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη δίωξη βουλευτών ΕΔΩ

Χαιρετώντας ναζιστικά προσήλθε στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς εναντίον του οποίου εκδόθηκε από τα ξημερώματα ένταλμα σύλληψης, από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση. Εντάλματα έχουν εκδοθεί και για άλλα 11 άτομα, που καταζητούνται.

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, ο Παππάς φώναξε: "Έρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου προχωρεί σε πρωτοφανείς διώξεις με μοχλό την κατά κάποιους ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, κάνουμε πολιτικό αγώνα, ο εθνικισμός θα νικήσει, θα επανέλθουμε. Ο ελληνικός λαός να μην σκύβει το κεφάλι. Η Χρυσή Αυγή θα νικήσει. Ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω η πατρίδα" και έκανε το γνωστό χαιρετισμό.

Μετά την σύλληψή του κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθούν ο πολιτικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, και άλλοι τρεις από τους 20 συνολικά συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό, Μίχο και τους υπόλοιπους, ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο συνοδηγός του Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον αιγύπτιων μεταναστών στο πέραμα, ο αρχηγός της Τοπικής οργάνωσης Νικαίας, Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του και η σύντροφός του βουλευτή Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται γνωστές ο Λαγός φέρεται να τηλεφώνησε στον Μιχαλολιάκο, μέσα στο πρώτο μισάωρο μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενώ οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να συνομίλησαν το βράδυ της με τον αρχηγό της Τοπικής οργάνωσης Νικαίας, Γιώργο Πατέλη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη φέρεται να παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή τους καταστηματάρχες που έκαναν παράπονα στην αστυνομία σχετικά με μετανάστες.


Η Χρυσή Αυγή εισπράττει την απάντηση από το κράτος δικαίου, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις συλλήψεις των βασικών μελών της εγκληματικής - σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, οργάνωσης. Δεσμεύτηκε πως η έρευνα «θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ