Κλείσιμο

Εντάλματα σύλληψης αργά τη νύχτα για τον Χρήστο Παππά και τους άλλους "11"

· Το χρονικό της επιχείρησης κατά της ΧΑ ΕΔΩ
· Το εισαγγελικό πόρισμα αναλυτικότερα
ΕΔΩ
· Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη δίωξη βουλευτών ΕΔΩ

Ένταλματα σύλληψης για τον φερόμενο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Χρήστο Παππά, και τα υπόλοιπα 11 άτομα που καταζητούνται, εξέδωσε στις 2.30 το πρωί ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλές που χειρίζεται την υπόυθεση. Τα εντάλματα σύλληψης ήταν απαραίτητο να εκδοθούν, γιατί δεν έχουν συλληφθεί με βάση τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και πήραν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 20 συλληφθέντες.

Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και τους βουλευτές Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο.

Οι υπόλοιποι από τους συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη.

Η δίωξη που τους ασκήθηκε αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Μας ενδιαφέρει
και η ηθική αυτουργία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Γιώργος Μαραγκός.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ