Τι αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα που «καίει» τη Χρυσή Αυγή

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είναι σύμφωνα με το εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του.

Στο εννιασέλιδο πόρισμα αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες στους κατηγορούμενους πέντε ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών και του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα τούς αποδίδονται κατηγόριες για βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και αλλά ποινικά αδικήματα. 

Συγκεκριμένα:

- Δολοφονία Παύλου Φύσσα

- Δολοφονία Πακιστανού Πετράλωνα

- Απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση

- Απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα

- Δεκάδες ξυλοδαρμοί

- Κατηγορία εκβιασμού καθώς φέρονται στελέχη της Χρυσής Αυγής να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών μικροπωλητών και καταστηματαρχών.

- Το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το εισαγγελικό πόρισμα βασίζεται σε τουλάχιστον 10 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, τις οποίες είχε αποστείλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Η εισαγγελική ερευνά θα συνεχισθεί

Τα στοιχεία προκύπτουν απο εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου, την ΕΥΠ, πολύ σημαντικές καταθέσεις θυμάτων ρατσιστικής βίας αλλά και δυο καταθέσεις Χρυσαυγιτών εκ των έσω.

Και δυο αστυνομικοί εν ενεργεία ανήκουν ανάμεσα στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Eνεργοποιήθηκε και γι’ αυτούς η διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης.

Πηγή: skai.gr