Κλείσιμο

Άρειος Πάγος: Καταθέτουν μάρτυρες για τα έκτροπα της Χρυσής Αυγής - Συμπληρωματικό φάκελο στέλνει ο Δένδιας

Νέο συμπληρωματικό φάκελο, με τα έκτροπα της Χρυσής Αυγής στέλνει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Περιέχει την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών εναντίον στελεχών του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς και κατάλογο με περιστατικά που του παρέδωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Την ίδια ώρα, στον Άρειο Πάγο είναι σε εξέλιξη είναι οι καταθέσεις μαρτύρων για τα έκτροπα της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.


Το απόγευμα θα κληθούν να καταθέσουν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σήμερα από το πρωί αστυνομικοί του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων επισκέφθηκαν τα αστυνομικά τμήμα Νίκαιας, Καμινίων και Ρέντη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν μετά τις καταγγελίες για εμπλοκή αστυνομικών σε τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής.
 
Στα Καμίνια και ατού Ρέντη δεν βρέθηκε τίποτα , ενώ στη Νίκαια υπήρχαν καταγγελίες Πακιστανών ότι οι αστυνομικοί του επέτρεπαν να πωλούν λαθραία τσιγάρα υπό την προϋπόθεση να τους δίνουν τα μισά από τα κέρδη

Εν τω μεταξύ βαρύ είναι το κλίμα στην αστυνομία μετά τις αντικαταστάσεις ανώτατων αξιωματικών.

«Την τελευταία τριετία υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά στα οποία συνάδελφοι επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μελή της Χρυσής Αυγής», παραδέχτηκε το πρωί στο ΣΚΑΪ ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αποκάλυψε επίσης ότι η ομοσπονδία είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση αυτων των φαινομένων.

«Δυστυχώς όμως» όπως είπε «οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις δεν εισακούστηκαν».

Τη διερεύνηση καταγγελιών που κάνουν λόγο για κάλυψη παράνομων πράξεων μελών και στελεχών της Χρυσή Αυγής από αστυνομικούς στον Πειραιά και άλλες περιοχές αναλαμβάνει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν καταγγελίες για συμμετοχή αστυνομικών στη δράση αλλά και την εκπαίδευση χρυσαυγιτών.

«Ο υπουργός [Προστασίας του Πολίτη] είναι αποφασισμένος να διαλύσει κάθε σκιά που πλανάται πάνω από την Αστυνομία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, νέα ντοκουμέντα για την Χρυσή Αυγή έρχονται σημερα στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το Έθνος, χρυσαυγίτης της Νίκαιας που φωτογραφιζόταν δίπλα στον Ρουπακιά στις εκδηλώσεις της Χρυσης Αυγης εχει καταγραφεί από τις κάμερες δίπλα στους αστυνομικούς να πετά πέτρες στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πηγή: skai.gr