Ανοίγει το «φάκελο» της Χρυσής Αυγής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Στο μικροσκόπιο όλα τα έκτροπα από βουλευτές και μέλη

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι εισαγγελικές αρχές προκείμενου να δέσουν με στοιχεία και αποδείξεις τις 32 υποθέσεις που εμπλέκονται στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής και να στοιχειοθετήσουν τη βαριά κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που αναλαμβάνει από σήμερα το πρωί τη διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, διαβιβάζονται οι 32 υποθέσεις τις οποίες απέστειλε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μεταξύ αυτών και η δικογραφία με τα έκτροπα των Χρυσαυγιτών στη Χερσόνησο Ηρακλείου οπου ο Ηλίας Κασιδιάρης καθύβριζε ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσον αφορά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά προτεραιότητα θα κληθούν και θα εξετασθούν ως μάρτυρες μέλη της Χρυσής Αυγής που δημόσια μέσω του τύπου έχουν μιλήσει για τη σχέση του Προέδρου της Τοπικής οργάνωσης Νίκαιας με το Βουλευτή της περιοχής Γιάννη Λαγό και τον ίδιο τον επικεφαλής Νίκο Μιχλολιάκο.

Επίσης, το πράσινο φως για ποινικές διώξεις και συλλήψεις των σύνεργων του δράστη Ρουπακιά αναμένεται να ανάψει με την αποκωδικοποίηση όλων των τηλεφωνικών συνομιλιών του λίγο πριν τη δολοφονία.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να μεταφερθεί στις φύλακες ο δράστης Ρουπακιάς, αλλά είναι πιθανό να μην παει στον Κορυδαλλό καθώς υπάρχουν αντιδράσεις απο άλλους κρατούμενους.
Πηγή: skai.gr