Το Σάββατο η απολογία του 45χρονου δράστη – κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Το Σάββατο, στις 9:00 το πρωί, θα απολογηθεί ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελία Πειραιώς, όπου και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Ο 45χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπερασπιστική του γραμμή ο δράστης υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως δεν είναι ενεργό μέλος του κόμματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε συμπάθεια προς τον πολιτικό χώρο της ΧΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος έχει ομολογήσει την ενοχή του, έχοντας επίσης παραδεχτεί πως πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή, δίχως όμως να είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο η σύζυγός του 45χρονου, η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν για ψευδορκία στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του δράστη, ενώ ο άνδρας συνελήφθη αφότου στα γραφεία της Οργάνωσης βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Τέλος, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν την Πέμπτη το μεσημέρι και οι 23 συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Κερατσίνι.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Newsdesk ΣΚΑΪ