Πορείες με μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος ήταν κλειστός από τις 10 το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες Θεσσαλονικείς πήραν μέρος στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ), στο άγαλμα του Βενιζέλου, και του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ένταση επικράτησε σε δύο σημεία, στις διασταυρώσεις της οδού Σαλαμίνος με την Κουντουριώτου και Τσιμισκή, αντίστοιχα, όπου η Αστυνομία είχε τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο κλούβες και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην περιοχή που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν, κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι "προστατεύουν δολοφόνους", με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, και φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της Αστυνομίας. Κάποιοι έγραψαν με σπρέι σύνθημα κατά της Χρυσής Αυγής σε κλούβα της Αστυνομίας. Η ένταση δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία κατευθυνόμενοι προς το υπουργείο Μακεδονίας-θράκης.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.



Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις, την κινητικότητα υπαλλήλων και τις πολιτικές που ακολουθούνται.
Αύριο στις 19:00 το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
Πηγή: skai.gr