Κλείσιμο

Εκστρατεία καθαριότητας των ιστορικών οδών της Αθήνας από τα γκράφιτι

Ξεκινάει σήμερα η εκστρατεία καθαριότητας και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας.

Στόχος της εκστρατείας είναι ο συστηματικός καθαρισμός των επιφανειών όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, η επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, η αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και η ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Η εκστρατεία, διάρκειας τριών μηνών, ξεκινά από την οδό Αθηνάς και θα επεκταθεί κατ' αρχήν στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Όπως τονίζει ο δήμος Αθηναίων, τα καλλιτεχνικά γκράφιτι στα διάφορα σημεία της πόλης, θα διατηρηθούν.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η τεράστια βελτίωση στα ζητήματα καθαριότητας στην Αθήνα αδικείται από τη γενικότερη εικόνα. Γι' αυτό είναι άμεσος στόχος μας, σε πρώτη φάση, οι καθαροί τοίχοι στους μεγάλους δρόμους, όπως η Αθηνάς, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και σε σημεία με μεγάλη συμβολική αξία».

Ο δήμαρχος τόνισε ακόμα ότι ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται «σε αναζήτηση χώρων, που θα χρησιμοποιηθούν ως τρόπος έκφρασης νεανικών ομάδων που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό γκράφιτι».


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ανδρέας Βαρελάς, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «ήδη συγκροτείται στη διεύθυνση Καθαριότητας ειδική ομάδα που θα ασχολείται μόνο με τον καθαρισμό επιφανειών».

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και τη διάρκεια της δράσης, παίζει και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων. Έτσι ο Δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ώστε να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των ιστορικών οδών της πρωτεύουσας.

Βίντεο από πρόσφατους καθαρισμούς στις προσόψεις της Βαρβακείου και του κτιρίου Ερμού και Αθηνάς.


Πηγή: skai.gr