Εργαζόμενοι ΗΛΠΑΠ: Επιτέθηκαν σε οδηγούς τρόλεϊ μετά το θάνατο του 19χρονου

Επιθέσεις σε οδηγούς τρόλεϊ στη γραμμή 12 Ζάππειο – Περιστέρι την Τετάρτη το βράδυ, μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 19χρονου, που πήδηξε από το όχημα εν κινήσει επειδή δεν είχε εισιτήριο, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ Νίκος Ξυδάκης. Οι επιθέσεις ανάγκασαν τον ΗΛΠΑΠ να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της γραμμής.

Ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχονται μέσω των ΜΜΕ ο ελεγκτής και ο οδηγός του τρόλεϊ στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο 19χρονος, αναφέροντας ότι «κανάλια και σάιτ έχουν πέσει σε δυο ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν είναι φταίχτες, ένας σίγουρα δεν είναι (σ.σ ο οδηγός) αν κηρυχθούν αθώοι ποιος θα τους δικαιώσει;»

Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών στον ΗΛΠΑΠ τόνισε ότι κατά τη γνώμη του, ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες. «Εύχομαι να μην ξεχαστεί το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο» σημείωσε.

Για κανιβαλική συμπεριφορά των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ, ο γγ. Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. «Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και την χαλαρότητα στον έλεγχο των εισιτηρίων. Και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται, και οι ελεγκτές πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Δεν δικάζουμε κανέναν» σημείωσε.

Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, και πάντα στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο. «Από ένα ποσοστό και μετά οι άνθρωποι δεν αμείβονται παραπάνω» διευκρίνισε.

Ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκαν στο μεταξύ μετά την εμφάνισή τους ενώπιον του εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ, από το οποίο πήδηξε το βράδυ της Τρίτης 19χρονος στο Περιστέρι, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Υποδομών, ανεξάρτητα από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου, δήλωσε στο μεταξύ ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του νεαρού θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ