Συνελήφθησαν δυο από τους αλλοδαπούς που διέφυγαν από την Αμυγδαλέζα

Oι αντιδράσεις της αντιπολιτευσης για τα γεγονότα της Αμυγδαλέζας ΕΔΩ

Στη σύλληψη δυο από τους συνολικά 10 αλλοδαπούς που διέφυγαν από την Αμυγδαλέζα προχώρησαν οι αρχές. Οι δυο παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στο Μενίδι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση και των υπολοίπων.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, 41 αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ
για τα γεγονότα της Αμυγδαλέζας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η πρακτική του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των πόλεων από τους παράνομους μετανάστες. Παρατήρησε ότι υπήρχαν πολλές τοπικές αντιδράσεις για τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος ανέφερε ότι η εξέγερση ήταν αναμενόμενη προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε επισημάνει το θέμα στον γγ. του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

«Οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που περιμέναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά στο σταθμό μας ο δήμαρχος.

Aπάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για παραλογισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ