Άγνωστος ο αριθμός των μεταναστών που διέφυγαν από την Αμυγδαλέζα

Στο "σκοτάδι" παραμένει η κοινή γνώνη για το αν –και πόσοι- μετανάστες έχουν καταφέρει να διαφύγουν από το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα 13 περίπου ώρες μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τυχόν μεταναστών που διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι τα επεισόδια αργά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα επεισόδια άρχισαν κατά την διανομή του φαγητού, όταν αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά των σκοπών διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους και τις κακές συνθήκες διαβίωσης. Οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά σε στρώματα και οικίσκους και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.

Η έκρυθμη κατάσταση διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες και, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η τάξη στο Κέντρο αποκαταστάθηκε τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των μεταναστών που τραυματίστηκαν από τα επεισόδια. Την προανάκριση ανέλαβε η ασφάλεια Αττικής και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για τις φθορές και τις επιθέσεις στους αστυνομικούς.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ