Μακρής: Η αγορά θα καθορίσει τις Κυριακές που θα παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων δεν πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανοίξουν περισσότερες Κυριακές τα μεγάλα καταστήματα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντώνης Μακρής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η αγορά θα δείξει για το πόσες Κυριακές θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα ενώ ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες σοβαρότητα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Σημειώνεται ότι σειρά αλλαγών στις ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έγιναν χθες το βράδυ στη Βουλή, με κυριότερη τη δυνατότητα που δίνεται στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν όχι μόνο για τον αριθμό των Κυριακών που θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα, αλλά και τις περιοχές στις οποίες θα ισχύει η απελευθέρωση, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Η βασική ρύθμιση παραμένει ωστόσο ότι όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη θα ορίζεται πόσες επιπλέον Κυριακές (μέχρι 45) θα μπορούν να λειτουργούν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών θα πρέπει να εκδοθούν σε διάστημα τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου.
Πηγή: skai.gr