Κλείσιμο

Συνάντηση Κεδίκογλου - Παπαμιμίκου με δημοτικούς αστυνομικούς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκος με τους εκπροσώπους των δημοτικών αστυνομικών.

«Η κυβερνητική θέση είναι η απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ και πώς θα λειτουργήσουν μαζί» είπε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που θα γίνει είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί να βγουν στους δρόμους για να υπηρετήσουν τον ελληνα πολίτη, σαν τον αστυνομικό της γειτονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδας εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη (που συστήνεται άμεσα) θα εξετάσει την ταχύτερη δυνατή μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ελληνική αστυνομία και τους σωφρονιστικούς υπάλληλους.

Δηλώσαν στον ΣΚΑΪ για την κινητικότητα

«Πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο, να χάσουν τη δουλεία τους πολίτες ή να εκτροχιαστεί συνολικά η χώρα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι κ. Μπαλασόπουλος, και ο κάθε Μπαλασόπουλος είναι οι βολεμένοι της υπόθεσης με την κινητικότητα τώρα ξεβολεύονται» σχολίασε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής. «Να δούμε όσους έχουν μπει στους δήμους από τα παράθυρα και να δούμε πού υπάρχουν κενά στη δημόσια διοίκηση» σημείωσε.

Με αφορμή την κινητικότητα, ο γραμματέας Κεντρικής της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική. «Γιατί διώχνουμε τους δημόσιους υπάλληλους και τους οδηγούμε στην ανέχεια;» διερωτήθηκε ο κ. Βίτσας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σχολίασε ότι «άλλη η κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση και άλλο το στοιχείο των απομακρύνσεων». «Έκανε μεγάλη προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης ο Αντώνης Μανιτάκης» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε για την κινητικότητα ότι «έχουμε βάλει πρώτα τα παπούτσια και μετά πάμε να βάλουμε τις κάλτσες» τασσόμενος κατά των οριζόντιων μέτρων. Ζήτησε παράταση της αξιολόγησης των δομών της δημόσιας διοίκησης το αργότερο ώς το τέλος του χρόνου.

Η βουλευτής της ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι αδιέξοδη και κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα της τρόικας.

Το απεργιακό δελτίο

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ έχουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιαστεί για και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στις 8 το βράδυ η ΠΟΕ-ΟΤΑ μαζί με την ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν ολονύκτια συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενώ την ίδια ώρα και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο ίδιο σημείο.

Στις 11:30 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ΠΟΕ -ΟΤΑ και ΟΛΜΕ στις 7 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος όπου και σχεδιάζουν να διανυκτερεύσουν.

Στο απεργιακό μπλακ
άουτ της εβδομάδας που ξεκινά συμμετέχουν οι δήμοι που βάζουν λουκέτο μέχρι την Τετάρτη , κρατώντας κλειστούς και τους τομείς καθαριότητας αφού η αποκομιδή θα γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ενώ ανοιχτές θα είναι οι προνοιακές δομές μόνο την Δευτέρα και την Τετάρτη. Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό θα μείνουν οι πολίτες την Τρίτη ημέρα γενικής απεργίας , την ίδια μέρα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα απέχουν από τα καθήκοντα τους και την Τετάρτη 24 Ιουλίου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ