Στην Αθήνα οι 2 προσαχθέντες για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα βρίσκονται από τα ξημερώματα και εξετάζονται οι δύο 30χρονοι που προσήχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι δύο, εξετάζονται κυρίως για τις τελευταίες ενέργειες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου που εξουδετερώθηκε στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλιου στο Άργος καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

Το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία σφράγισε τον αναρχικό κοινωνικό χώρο ΝΑΔΙΡ στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε ο ένας από τους δύο προσαχθέντες και σήμερα θα γίνει έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε, επίσης, και σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.
Πηγή: Πηγή ΑΜΠΕ