Επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Νεκροί οι 2 δραπέτες - ανθρωποκυνηγητό για τους άλλους

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άλλων τριών δραπετών των φυλακών Τρικάλων έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, μετά το θανάσιμο τραυματισμό των δυο συνεργών τους.

Οι δραπέτες είχαν πρωταγωνιστήσει στην ένοπλη συμπλοκή και τη δολοφονία αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας στις 17 Ιουνίου. Οι δύο από την ομάδα των κακοποιών σκοτώθηκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε μία χαράδρα στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπισθεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζή από το σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αστυνομικούς και να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Στην Κόνισκα έχουν ήδη ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι οι κακοποιοί είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου ένας εξ αυτών είχε σκοτώσει μια 25χρονη κοπέλα που περνούσε τυχαία από το σημείο με το αυτοκίνητό της.

Επίσης, οι δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων συμμετείχαν και σε ένοπλη ληστεία το Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.
Πηγή: skai.gr