Πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και Μέγαρα Αττικής (live upd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.Αυτή την ώρα, η φωτιά έχει περιοριστεί σε χαράδρα μεταξύ Καλάμου και Μαρκόπουλου. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στην περιοχή των Ευαγγελιστών με ένα σπίτι και τρία αυτοκίνητα να έχουν καεί ολοσχερώς. Πάντως, δεν έχουν κινδυνεύσει ζωές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εθελοντής πυροσβέστης Δημήτρης Δημητρόπουλος τόνισε ότι είναι αρκετά δύσκολες οι συνθήκες στην περιοχή. «Θεωρώ ότι υπάρχει ύφεση, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την έκβαση, είναι μια δύσκολη φωτιά» τόνισε.

Μιλώντας νωρίτερα στο σταθμό μας, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος τόνισε ότι στην περιοχή έχουν καεί ένα με δυο σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά οι άνεμοι έχουν σχεδόν κοπάσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. 

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στα Μέγαρα Αττικής, στη περιοχή Πευκενέας. Πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικίες.

Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου. Στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με 18 οχήματα.




Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ