Ενδεχόμενο «σύμπραξης» τρομοκρατών- ποινικών

Σε συμπαθούντες την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τα μέλη της οποίας κρατούνται και δικάζονται στις φυλακές Κορυδαλλού, ανήκουν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την Παρασκευή στις 4.40 π.μ. στη συμβολή των οδών Διομήδους και Αγ. Βαρβάρας στη Δάφνη, όπου η κ. Στέφη είχε σταθμεύσει το Ι.Χ. της. Η βόμβα ήταν ωρολογιακή και αποτελούνταν μεταξύ άλλων από 1 - 1,5 κιλό «υψηλού» εκρηκτικού, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας.

Ως αφορμή για την επίθεση εναντίον της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλών θεωρούνται, μεταξύ άλλων, οι συστηματικοί έλεγχοι στα κελιά των έγκλειστων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την 4η Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Κώστας Σακκάς.

Σε προκηρύξεις τους τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς εξαπολύουν απειλές εναντίον διευθυντών φυλακών, ενώ η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην περίφραξη των φυλακών Κορυδαλλού, το 2010.

Ενδεχόμενο «σύμπραξης»

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν συσχετίζουν την επίθεση εναντίον της κ. Στέφη με τις βομβιστικές επιθέσεις στο The Mall και στο σπίτι του εφοπλιστή κ. Ν. Τσάκου. Ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο «σύμπραξης» τρομοκρατών - ποινικών, ενώ δεν αποκλείουν η εντολή για το χτύπημα να δόθηκε μέσα από τη φυλακή. Το ίδιο αφήνει να εννοηθεί σε ανακοίνωσή της και η ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Αστυνομικοί παρατηρούν, επίσης, ότι πλην της βόμβας που εξερράγη στο Ι.Χ. της κ. Στέφη, σε πλαστικό τάπερ ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε βρεθεί σε συρμό του μετρό, στο Αιγάλεω, το 2012.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο αφορά την αποστολή δέματος-βόμβα στον πρώην διευθυντή της φυλακής, Ι. Ανέστη, το 2011. Την ευθύνη τότε για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης είχε αναλάβει η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI.

Πηγή: Πηγή: Καθημερινή