Πειραιάς: Ποινή 220 ετών στο γυμναστή που ασέλγησε σε βάρος δεκάδων παιδιών

Συνολική ποινή 220 χρόνων κατά συγχώνευση επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά στον 48χρονο γυμναστή Νίκο Σειραγάκη, ο οποίος κατηγορούνταν για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, κατά συρροή και κατά εξακολούθηση στο Ρέθυμνο, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του.

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια, ανέστειλε την έφεσή του και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ο 48χρονος είχε υποστηρίξει ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός «παιχνιδιού» και πως δεν παρέσυρε κανένα παιδί.

Σημειώνεται ότι η αρχική ποινή που επιβλήθηκε ήταν 401 χρόνια. Η δίκη διεξήχθη στα δικαστήρια στον Πειραιά, κεκλεισμένων των θυρών και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στη συνέχεια ο 48χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές της Τρίπολης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου σημείωσε ότι η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών μονάχα για την προστασία των ανήλικων θυμάτων. Επιπλέον, δεν κατατέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες, μολονότι υπήρχε δυνατότητα προβολής τέτοιου υλικού, που είχε τραβήξει μάλιστα ο ίδιος ο δράστης, αλλά αρνήθηκε να χρησιμοποιηθεί η πλευρά των κατηγορουμένων.

Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου έχει αναλάβει τα έξοδα υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ