ΗΠΑ: Συνάντηση Καμίνη με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ

Την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο πόλεων συζήτησαν κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπου γεννήθηκε.

«Ήταν μια πολύ θερμή και ειλικρινής συνάντηση» δήλωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας πως «είναι γνωστό ότι ο κ. Μπλούμπεργκ βρίσκεται στο τέλος της τρίτης θητείας του και όλες ήταν πάρα πολύ πετυχημένες. Οπότε έχουμε να μάθουμε πάρα πολλά απ' αυτόν». Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «ο Νεοϋορκέζος ομόλογός του προσφέρθηκε να μας βοηθήσει σε τεχνογνωσία και σε θέματα καινοτομίας της πόλης».

«Προηγουμένως», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, «είχαμε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα εθελοντισμού στις πόλεις. Ο δήμος μπορεί ουσιαστικά αυτά να τα αγκαλιάσει, να τα αξιοποιήσει και να τα βοηθήσει. Γενικότερα, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σ' έναν δήμο, ο οποίος θεωρείται σε πάρα πολλά ζητήματα πρωτοπόρος, ειδικά στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι συζήτησαν ζητήματα «κοινού ενδιαφέροντος και ο κ. Μπλούμπεργκ προσφέρθηκε να μας βοηθήσει σε ζητήματα τεχνογνωσίας για τις σύγχρονες ανάγκες των πόλεων», τόνισε ότι «είχαμε φροντίσει να έρθουμε σε επαφή και με υπηρεσίες του για να μάθουμε περισσότερα για το πως διασυνδέεται ο δήμος με τις ομάδες των ενεργών πολιτών» και υπογράμμισε: «εμείς θέλαμε να ενημερωθούμε πάνω σ' αυτή την πρωτοβουλία γιατί σκεφτόμαστε να τη μεταφέρουμε στην Ελλάδα, προσαρμόζοντάς την φυσικά στα ελληνικά δεδομένα και να κάνουμε κοινωνούς αυτής της προσπάθειας και άλλους δήμους της χώρας. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι τα τελευταία επτά χρόνια, ομάδες πολιτών ενεργοποιούνται διαρκώς κατά τρόπο αυθόρμητο, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να φροντίσουν το δημόσιο χώρο και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο δήμος έχει υποχρέωση να τους συμπαρασταθεί, να αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες και να τις βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί».
Πηγή: skai.gr