Αναστολή της απεργίας πρότεινε η ΟΛΜΕ - κανονικά οι Πανελλαδικές

Αναστολή της απεργίας των εκπαιδευτικών εισηγείται η ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ. Η οριστική απόφαση λαμβάνεται το μεσημέρι. Προηγήθηκε 12ωρη συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση ανέτρεψαν την αρχική τους θέση και πρότειναν την αναστολή των κινητοποιήσεων. Πάντως, στην επεισοδιακή συνεδρίαση αρκετοί ζήτησαν μέχρι και την ανυπακοή των καθηγητών στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων. 

Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους, τόνισε εκ νέου την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Δεν υπήρχαν κοινωνικές συμμαχίες»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας ΟΛΜΕ Μιχάλης Βασιλειάδης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική την υπερψήφιση της αρχικής πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και τη συσπείρωση των καθηγητών. «Ο αγώνας μας είναι διαρκής. Δεν υπήρχαν κοινωνικές συμμαχίες για απεργία την Παρασκευή» παραδέχθηκε, τονίζοντας ότι υπάρχει πικρία στις τάξεις των εκπαιδευτικών τόσο για τη στάση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ. Ο κ. Βασιλειάδης κάλεσε την ηγεσία του ΥΠΠΑΙΔ σε διάλογο, με άρση της επιστράτευσης. Προανήγγειλε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών τη Παρασκευή, ενώ την επόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

«Να επανεξετάσει τη στάση του ΥΠΠΑΙΔ ο πρωθυπουργός»

«Καταδικάσαμε και καταγγείλαμε την αυθαιρεσία της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος. «Η Τρίτη ήταν η μέρα που μπορούσαν όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, την Παρασκευή υπήρχε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών» τόνισε. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει τη στάση του υπουργού Παιδείας.

«Η ΟΛΜΕ ήθελε να σύρει σε κινητοποιήσεις»

Είναι τραγικό να νομίζουν ότι θα σύρουν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κινητοποιήσεις χωρίς διαβούλευση δήλωσε στο σταθμό μας ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκος για τη στάση της ΟΛΜΕ. «Ξαφνικά η ΟΛΜΕ εισηγήθηκε απεργιακή κινητοποίηση. Και ‘ναι’ να λέγαμε για απεργία, είναι επιστρατευμένοι. Ήμασταν αντίθετοι εξ αρχής σε κινητοποιήσεις εν μέσω εξετάσεων» ξεκαθάρισε. «Δε θα χρησιμοποιούμε ως μέσο κινητοποιήσεων τα παιδιά μας» ανέφερε, αλλά κατηγόρησε και το υπουργείο Παιδείας για τη στάση του.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ