Κλείσιμο

Υπεγράφη, χωρίς τον ΣΕΒ και με ισχύ έως το τέλος του 2013, η νέα ΕΓΣΣΕ

Χωρίς τη συμμετοχή του ΣΕΒ υπεγράφη τελικά η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την οποία διατηρείται το επίδομα γάμου. Ο ΣΕΒ από την πλευρά του είχε μιλήσει δημόσια για διατήρηση του επιδόματος γάμου, αρνήθηκε ωστόσο να υπογράψει τη σύμβαση, αντιπροτείνοντας ενα πρωτόκολλο συμφωνίας.

Η Σύμβαση υπεγράφη από τους υπόλοιπους εργοδοτικούς εταίρους και τη ΓΣΕΕ, και θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2013, με δυνατότητα επέκτασής της για ακόμα ένα έτος.

«Μέσα σε δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να υπογράψουμε μια νέα σύμβαση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

«Δεν είναι θέμα μισθολογικού κόστους η ανάταξη της οικονομίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος, σημειώνοντας για τον ΣΕΒ ότι κάνει πίσω σε σχέση με τον ιστορικό του ρόλο.

«Η στάση του ΣΕΒ τον απομονώνει από τους άλλους κοινωνικούς εταίρους» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

«Με τη σημερινή συμφωνία κρατήθηκε ζωντανός ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Αναφερόμενος στον ΣΕΒ, ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ σημείωσε οτι έχει διαγράψει από το μυαλό του την ΕΓΣΣΕ. «Το πρωτόκολλο που πρότεινε [ο ΣΕΒ] δεν είχε καμία αξία» κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης, Newsdesk ΣΚΑΪ