Παπαχρήστος: Οι καθηγητές δεν έχουν αξιολογηθεί από το 1982 – ποτέ δεν έχουμε περάσει από σεμινάρια

Τριάντα ένα χρόνια, δηλαδή από το 1982, έχουν να αξιολογηθούν εκπαιδευτικά οι καθηγητές, ενώ ποτέ δεν έχουν περάσει και από εκπαιδευτικά σεμινάρια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας για τις κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε πάντως ότι η Ομοσπονδία έχει καταθέσει εδώ και 16 χρόνια πρόταση για αξιολόγηση. «Ζητάγαμε αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με διαφορετικούς στόχους ανά περιοχή, δηλαδή διαφορετικούς στόχους για το Κερατσίνι και διαφορετικούς για την Αγία Παρασκευή. Από τη στιγμή που μπουν οι στόχοι» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία ζήτησε από την πολιτεία οι καθηγητές να μείνουν για ένα χρόνο μακριά από τα σχολεία προκειμένου να επιμορφωθούν.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ πρόσθεσε ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα από έναν καθηγητή που έχει τον ίδιο μαθητή και στο σχολείο είναι δωροδοκία. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην εκπαίδευση, αλλά η ΟΛΜΕ δεν είναι κατασταλτικός μηχανισμός» σημείωσε. Η παραπαιδεία γιγαντώθηκε γιατί η ύλη είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη όπως πχ. τα μαθηματικά πρόσθεσε.

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, προσανατολίζεται το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας που συνεδριάζει σε λίγο. Για να είναι έγκυρη η απόφαση τουλάχιστον το 30% των καθηγητών σε κάθε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. 

Αντίθετος στην απεργία των εκπαιδευτικών εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων τάχθηκε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτών φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης.

Ο κ. Βαφειαδάκης δήλωσε πως «η αύξηση των δύο διδακτικών ωρών στους καθηγητές, σημαίνει την απώλεια θέσεων εργασίας των αναπληρωτών καθηγητών, και αυτό είναι λυπηρό», αλλά όπως τόνισε «υπάρχουν πολλοί τρόποι να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους οι καθηγητές». «Ελπίζω να φρονιμέψει η λογική» πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι όταν κινητοποιείται ένας κλάδος έχει μαζί του κ τη κοινή γνώμη, δεν ξέρω εάν σε αυτή τη περίπτωση, έχουν μαζί τους τη κοινή γνώμη» υπογράμμισε ο κ. Βαφειαδάκης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ