Πάνω από 86 εκ.ευρώ στην Ελλάδα για την παράνομη μετανάστευση

Περισσότερα από 86 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εξασφάλισε για φέτος η Ελλάδα από τα τέσσερα σχετικά ευρωπαϊκά ταμεία και συγκεκριμένα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες και το Ταμείο ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών.

Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, η Σουηδή Επίτροπος ανέφερε πως η κατανομή των κονδυλίων για την Ελλάδα από τα τέσσερα Ταμεία του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» για το 2013 έχει ως εξής:

Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων
44. 033. 646 ευρώ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής
35. 544. 340 ευρώ
Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες
3. 163. 323 ευρώ
Ταμείο ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών
4. 178. 416 ευρώ

Για σαφή πρόοδο που σημειώνεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια ελέγχου των παράνομων μεταναστευτικών ροών, που εγγυάται την περαιτέρω στήριξή της από τα σχετικά ευρωπαϊκά ταμεία έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανικολάου.

«Μάλιστα, ενόψει του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (2014-2020), και παρά τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν κατά τις διαπραγματεύσεις, διαφαίνεται πως τα κονδύλια για την Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα θα έχουν σημαντική αύξηση ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα εργαλεία της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ με πληροφορίες ΑΜΠΕ